Uitvaart Begeleiding

Indien uw dierbare is komen te overlijden, kan het troost bieden als er onder muzikale begeleiding afscheid wordt genomen van de overledene. Dit kan het verdriet en het gemis iets dragelijker maken. 

Muzikale begeleiding

Bij aankomst van de rouwstoet op een begraafplaats of bij een rouwcentrum, wordt de rouwstoet door Bazuinkoorgroep Boven de Sterren opgevangen met enkele rustgevende koralen. Nadien begeleidt de bazuinkoorgroep de nabestaanden naar de aula, alwaar de rouwdienst zal plaatsvinden.

Gedurende de rouwdienst kan Boven de Sterren de familie ook ondersteunen met enkele troostliederen. Tegen het einde van de rouwdienst, begeleidt de bazuinkoorgroep de overledene en de nabestaanden met muzikale begeleiding naar het graf of de crematiekamer. 

De uitvaartdiensten worden doorgaans ondersteunt met stichtelijke nummers, zoals psalmen en overige gezangen. Daarnaast wordt er ook alledaagse kaseko muziek ten gehore gebracht.
Bij het graf of in de rouwkamer wordt de muzikale begeleiding afgesloten met een slotlied, waarna
Boven de Sterren de nabestaanden ruimte geeft om afscheid te nemen van de overledene.

Herdenkingsdienst

Binnen de Surinaamse cultuur is het gebruikelijk om na het overlijden van een persoon een singi neti te houden. Dit is een rouwdienst in het sterfhuis van de overledene. De dienst kan soms ook in een rouwcentrum worden gehouden. De overledene wordt tijdens de dienst herdacht en gunstig gestemd met voedseloffers.
Er worden daarbij ook leuke anekdotes over de overledene verteld.  De aanwezigen zingen daarnaast ook gezamenlijk troostliederen om elkaar te sterken  in de rouwperiode. 

Boven de Steren bazuinkoorgroep kan ook tijdens een singi neti de familie muzikaal ondersteunen met troostliederen en mooie koralen.