Over ons


Wie is Boven de Sterren

Boven de Sterren bazuinkoorgroep is een muziekformatie dat bestaat uit vijf muzikanten.
Een saxofonist, een trompettist, een sousafoon. een grote trom (in het Surinaams de skratji) en een snaredrum. 

Hoe is de groep ontstaan?

De groep is ontstaan doordat rouwdiensten in Nederland erg stil en droevig verliepen.
Bij de gemiddelde Surinaams-creoolse uitvaart wordt het leven gevierd en wordt de overledene met muzikale begeleiding naar zijn laatste rustplaats gebracht. Om het patroon van stilte bij een uitvaardienst te doorbreken, werd het idee vanuit Suriname naar Nederland overgebracht. Wij lieten daarmee het spreekwoord; “was muziek en zang er niet, het leven had geen waarde” in vervulling gaan. Zo heeft de bazuinkoorgroep een oude Suriname traditie in Nederland geïntroduceerd.

Wat wil boven de Sterren als bazuinkoorgroep uitdragen?

Boven de Sterren wil zich in de wijze waarop zij haar muziek uitdraagt en de wijze waarop zij zich presenteert stijlvol en professioneel opstellen. Wij komen altijd in uniform en gedragen ons op gepaste wijze. 
Wij vinden het daarbij van belang dat de muziek die wij ten gehore brengen zuiver klinkt en proberen bij de muziekkeuze in te spelen op de wensen van de nabestaanden. 

Wat is de doelstelling van de bazuinkoorgroep?

Wij willen onze Surinaamse traditie overdragen aan de jongere generaties in Nederland. Daarbij willen wij voorkomen dat onze Afro-Surinaamse tradities verloren gaan. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de kwaliteit van de muziek die wij ten gehore brengen uitstekend is.